Noorderkroon

Hollands Kroon - Wieringerwerf
Actueel aanbod

€ 129.000,- tot € 299.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
53 - 100m2

Over dit project

Aan het voormalige gebouw van De Domeinen in het centrum van Wieringerwerf, worden in dezelfde karakteristieke stijl 20 appartementen gebouwd. De grootte van het appartement varieert van 53m2 tot 100m2. De appartementen worden voorzien van een balkon en eigen berging. Er zal voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein komen.

Nieuwbouw appartement vanaf
¤ 129.000,- v.o.n.

Altijd al gelijkvloers willen wonen of toe aan je eerste woning? Dan is dit de ideale kans. Wonen in een karakteristiek historisch pand, in het centrum, nabij de Rijksweg A7.

Type appartementen

De Sfeer van weleer...
De appartementen worden van alle comfort en luxe voorzien. In de nieuw te bouwen zijvleugel, die in dezelfde klassieke bouwstijl wordt opgetrokken als het bestaande pand, komen in totaal twintig appartementen, in twee verschillende types: Elegance en Classic.

Classic
De appartementen type Classic hebben een woonoppervlakte van circa 55 m2. De appartementen bestaan uit een ruime hal met toegang tot alle vertrekken. De slaapkamer is royaal en de badkamer is voorzien van doucheplek, wastafel en toilet. In de hal zit tevens een CV/werkkast, welke genoeg ruimte biedt voor uw wasmachine en droger. Ook de woonkamer is heerlijk ruim en heeft een open keuken. De appartementen op de verdieping zijn voorzien van een balkon en ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats op de binnenplaats alsmede een zeer royale berging gelegen in de onderste laag van het bestaande pand.

- eigen parkeerplaats op het binnenterrein;
- woning is voorzien van een bel-spreekinstallatie;
- keuken volgens technische omschrijving;
- badkamer voorzien van douchebak, wastafelcombinatie en toilet;
- royale berging;
- optioneel de badkamer vergroten.

Elegance
De appartementen type Elegance variëren qua woonoppervlakte van circa 80 tot 110 m2. De appartementen zijn voorzien van één of twee slaapkamers en een royale badkamer.

De badkamer wordt voorzien van een wastafelcombinatie, toilet, handdoek- radiator, douche en een ligbad (daar waar aangegeven op tekening). De appartementen op de verdieping zijn voorzien van een balkon en ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats op de binnenplaats alsmede een zeer royale berging gelegen in de onderste laag van het bestaande pand.

- eigen parkeerplaats op het binnenterrein;
- woning is voorzien van een bel-spreekinstallatie;
- keuken volgens technische omschrijving;
- standaard wandclosetcombinatie;
- De badkamer wordt voorzien van een ligbad (daar waar aangegeven op tekening), douchebak, handdoekradiator, toilet en een wastafelcombinatie;
- royale berging in het bestaande gebouw.

Karakteristiek wonen in Wieringerwerf
Wonen in een luxueus appartement, in een klassiek, tijdloos monument aan de zuidkant van Wieringerwerf... Dat spreekt u aan? Dan hebben we goed nieuws voor u.

Aan Hollands Kroon, het voormalige kantoorgebouw van De Domeinen, worden in een nieuwe vleugel verschillende luxueuze appartementen gerealiseerd.

Hollands Kroon dateert uit 1942 en kreeg in 2001 vanwege de unieke cultuur- en architectuurhistorische waarde de status van rijksmonument.

De nieuwe vleugel wordt in dezelfde stijl gebouwd als het Domeinen kantoor dat een buitengewoon gaaf voorbeeld is van markante overheidsarchitectuur uit de beginperiode van de Wieringermeerpolder. De traditionalistische bouwstijl komt onder meer tot uiting in de gestileerde details, zoals in de trap- en luifelpartij van de hoofdingang, die van fraai siersmeedwerk zijn voorzien. Deze bijzondere bouwstijl wordt helemaal doorgetrokken naar de nieuwe vleugel.

De appartementen verschillen in omvang, indeling en prijsklassen. Daardoor zijn ze geschikt voor zowel starters, tweeverdieners als senioren die zich aangesproken voelen door de allure van de tijdloze architectuur.

Landschapsarchitectuur
Ook aan het achterterrein is de juiste aandacht geschonken. Het van origine Italiaanse landschapsbureau Terra Firma heeft de authentieke en monumentale sfeer van het domeinen gebouw doorgezet naar het achterterrein. Uitgangspunt is het inspelen op de ruimtelijke emotie van de plek geweest. Door het gebouw en de bestrating geleidelijk over te laten gaan in de groene zone aan de oostkant, worden gebouw en plek één met elkaar en dat zorgt voor een extra kwaliteit van het plan.

Wonen in Wieringerwerf
Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf is behoorlijk hoog, zeker in verhouding tot het aantal inwoners. Wieringerwerf vervult een regiofunctie en beschikt over meer dan voldoende winkels, waarvan het merendeel is gevestigd in het oude gedeelte van het dorp. Ook zijn er diverse restaurants en cafés, alsmede een grote sporthal en een overdekt zwembad. Er is een grote scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo), die ook leerlingen uit de omliggende gemeenten aantrekt. Daarnaast zijn er vier basisscholen en een bibliotheek.

Rijk aan natuurschoon
Voor Nederlandse begrippen is de kop van Noord-Holland nog steeds aangenaam dunbevolkt. De rijkdom aan natuur is groot. Dan hebben we het over de vele natuurgebieden en de aantrekkelijke mogelijkheden op het gebied van recreatie, in de duinen, aan de kust, op het water en in het groen van de omgeving. Aan de zuidkant ligt het Dijkgatbos en iets ten noorden van Wieringerwerf het grote Robbenoordbos dat zich uitstrekt tot aan Den Oever.

Bereikbaarheid
Dankzij de ligging aan de snelweg A7 is Wieringerwerf uitstekend bereikbaar. Ook de prominente stedenbouwkundige ligging van Hollands Kroon is kenmerkend: aan het Ir. Smedingplein waar twee hoofdbrinken, de Terpstraat en de Granpré Molièrestraat, onder een rechte hoek samenkomen. Op het plein voor en achter het gebouw wordt parkeerruimte vrijgehouden voor de bewoners en hun bezoekers.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Noorderkroon
Koopwoningen
20
Prijs
€ 129.000,- tot € 299.000,-
Type woningen
Appartement

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Bijgebouwen
Berging (steen)
Eigendom
Volle eigendom
Balkon
Balkon

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hollands Kroon.

Aanmelden